Händer i trädgården

Aktuellt i trädgården

- tidigare inlägg

7 februari 2017

Just nu ligger snön djup i vår trädgård och våren känns långt borta. Men förberedelserna för årets odlingssäsong är i full gång. Fröer av olika sorter är beställda och hemkomna. Plantor av chili, auberginer, kronärtskocka, purjolok och basilika spirar redan under växtbeslysningen. Snart är det dags att så också tomaterna också. Tillräckligt med ljus är a och o när man sår så här tidigt så ser ni något mystiskt lampsken som lyser från våra fönster är det ingen haschodling utan bara våren som börjat lite extra tidigt här.

Hönsen kurar i sitt hus och gillar inte alls vintervädret. Men allt eftersom ljuset kommer tillbaka börjar de värpa allt mer. Snart är det dags att lägga ägg i kläckaren för att få nya små kycklingar till våren.


Mars - April

Efter mycket regn i mars börjar det så smått torka upp i odlingsbäddarna. Hönsen har fått härja fritt i hela vintern och de har sprätt och hackat överallt så städning behöver allt göras lite här och var. Rabarberna har börjat sticka upp och vitlöken växer på fint och det börja snart bli dags för de första sådderna.


Jag har tjuvstartat lite innomhus sått lite olika grönsaker, tomater och chili för utplantering när det blivit varmare.


Salladsplantorna som jag planterade i tunnelväxthuset i höstas har vuxit hela vintern nedbäddade i fiberväv och är redan klara för den första skörden. Känns överkligt att skörda sallad i mars men denna vintern har det gått bra.

Härligt med vår!!  


Kontakt:

Anna Hansson

070-3629041

info@lillgardens.com

Adress:

Maglasäte Lillgården 506

24391 Höör